Säkerhet & design

Design och ingenjörskonst har lagt grunden

… till våra affärsframgångar. Vi använder alltid 3D CAD-system i vårt designarbete. Inte bara för att göra det enkelt för oss, utan också för att i förväg kunna visa våra kunder konstruktionsritningar och dataanimerade bilder på hur resultatet kommer att bli.

När det är möjligt, gör vi också simuleringar, vilket sparar in tiden och kostnaden för att ta fram en prototyp, och innebär att vi kan erbjuda kortare ledtider till ett bättre pris.

Tillverkningen sker på plats i vår egen fabrik i Henån på Orust för att vi ska få överblick över hela processen. På så sätt kan vi erbjuda effektiv service och undvika misstag och förseningar.

Hela vårt produktsortiment tillverkas av noga utvalda material. Genom att bara köpa in högkvalitetsstål, försäkrar vi oss om en jämn och förutsägbar kvalitet.

Att välja kullager av rätt kvalitet för styrka och tillförlitlighet är också centralt för att våra utdragsenheter ska fungera korrekt och hålla länge.

Våra tillverkningsarbetare har sina egna specialområden, men delar på ansvaret när det gäller kvalitetskontroller och att förbättra produktionsmetoderna. För oss innebär det en öppen kommunikation mellan verkstadsgolvet och ledningen, för er betyder det att ni får en produkt gjord av motiverad personal som är stolta över sitt arbete.

För serieproduktion använder vi CNC-styrda stansningsmaskiner, automatiserade metallpressar och robotsvetsar. Prototyper och produkter i små volymer tillverkas manuellt.

Alla produkter pulverlackeras för att få en tålig och fin yta. Vi använder alltså inga lösningsmedel som är skadliga för miljön. Produkterna slutmonteras och funktionstestas sedan individuellt.

Vi tar säkerheten på allvar

Redan på designstadiet tänker vi på säkerheten. Enheterna utformas så att de blir stabila. Många av våra produkter kan dessutom utrustas med säkerhetslås som gör att bara en enhet kan dras ut i taget, för att undvika risk för tippning eller överlastning.

Att använda högkvalitetsstål med kända och konstanta egenskaper bidrar också till säkerheten hos våra produkter. De får då inga svaga punkter där metallen riskerar att få utmattningsbrott och vi kan på ett korrekt sätt förutse hur mycket lastning som våra produkter kommer att klara av totalt. Vi är även noga med svetsningen.

Våra fastställda lastmängder har en stor säkerhetsmarginal. Vi gör överlastningstest med upp till dubbel last för att försäkra oss om att våra produkter är säkra till och med om de överlastas till den grad att de går sönder.

Hela vårt sortiment är också utformat med tanke på ergonomiska aspekter. Tunga lyft och obekväma sträckmoment undviks. Handtag är placerade på sådan ställen att tunga laster kan förflyttas effektivt och utan ansträngning. Arbetsytor sitter i lagom höjd.

X