Om oss

Med rötterna på Orust – och ut i världen

Det började på Volvo

Firmanamnet “Smart Storing” togs så sent som 2006, men verksamheten har djupa rötter. Företaget grundades 1986 av nuvarande ägare och VD Kjell Johansson. I början av 1990-talet vann Kjell ett stort kontrakt på Volvo Lastvagnar för att rationalisera och förbättra i fabrikens lagringssystem. Detta gav honom inspiration att specialisera sig inom detta område. Han såg tre viktiga öppningar på marknaden för ett verkstadsföretag med smarta lösningar, nämligen behovet av mer kompakt lagring av material, snabbare plockprocesser och bättre ergonomi på arbetsplatsen.

Svensk kvalitet och design

Svensk tillverkningsindustri har ett välförtjänt gott rykte när det gäller bra teknik, produktion och kvalitet. Vi använder bara material av hög kvalitet, och vi vill gärna tro att det svenska stålet är bäst. Vi tror inte på att göra slit-och-slängprodukter, vi gör saker som fungerar och håller. Grunden är verkstadsmekanikerns förståelse för materialet, ingenjörens kunnande om design och effektivitet, och företagets förmåga att hitta nya lösningar för modern industri.

Orust – historiskt centrum för varvsindustri

Smart Storing finns på Orust, som ligger 8 mil norr om Göteborg, Sveriges industriella centrum. Orust har historiskt varit centrum för varvsindustrin och är fortfarande hem för flera ledande tillverkare av segelbåtar och har alltså en stolt tradition av hantverk och design.

 

Beroende av våra återförsäljare

Vi är beroende av vårt nätverk av återförsäljare och affärspartners i Europa att få ut våra produkter. Smart Storings produkter finns dessutom i Mexiko, Kina, Ryssland och USA. Våra återförsäljare har olika inriktningar – men alla är experter inom sina områden.